2021.04.14 Szerda
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotó

Díjak, Kitüntetések

Családbarát Munkahely 2020


 
Hild János-díj 1989 / 2012

Plakett 1989 Plakett 1989 hátoldal Plakett 2012 Plakett 2012 hátoldal
 

A Magyar Urbanisztikai Társaság 1968 óta adományoz Hild János-díjat azon települések részére, akik a településfejlesztés, településrendezés és értékvédelem területén kimagasló eredményeket érnek el. A kétévente kiírt pályázat alapján eddig 55 település kapta meg a kitüntetést. Mosonmagyaróvár 1989 után másodszor érdemelte ki a legmagasabb szakmai elismerést, ezzel - harmadmagával az országban - immár kétszeres Hild János-díjas városnak vallhatja magát. 1989-ben az hagyományőrző és értékteremtő városegyesítő tevékenységért, 2012-ben a céltudatos, fenntartható, integrált, stratégiai településfejlesztés és értékmegőrzés területén elért eredményekért járt a díj.

A Magyar Urbanisztikai Társaság az alábbiak szerint értékelte a benyújtott pályázatot :

„Mosonmagyaróvár jó példája annak, hogy az előrelátó, stratégiai gondolkodás, az átgondolt, folyamatos városfejlesztési munka a kis- és középvárosok esetében is jól érzékelhető eredményt hozhat. A városban az elmúlt évek pályázati dömpingjét jóval megelőzően indult a tudatos városfejlesztési akció, és a szakmai háttérmunka is egyre inkább a minőségi projektekre helyezte a hangsúlyt. Ezért nem csoda, hogy az egykor két különböző karakterű városból összegyúrt település egyre harmonikusabb, egyre vonzóbb lesz.
Különösen kiemelkedik ebből a folyamatból az a tevékenység, amely az elmúlt években a korábban elmaradott, háttérbe szorult mosoni városrészre koncentrál, s amely egy kiegyen- súlyozottan fejlődő, mások számára is sok szempontból mintául szolgáló várost eredményezett.”

 


Pályázati anyagok
 

A pályázat
Tabló - Születőben a város
Tabló - Lendületben a város (MoWinPark, Lajta Lakókert)
Tabló - Lendületben a város (Futura, Mosoni belváros rehabilitáció)
Tabló - Az élhető város
Oklevél