2020.10.28 Szerda
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotó

Pályázatok

TOP-1.1.1-15-GM1-2016-00008 MoWinpark fejlesztése

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata 280.873.405 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül a TOP-1.1.1-15 Ipari parkok, iparterületek fejlesztése tárgyú felhívás keretén belül.
 

Részletek:

Kedvezményezett neve: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata

Projekt címe: MoWinpark fejlesztése

Szerződött támogatás összege: 280.873.405,- Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt megvalósításával a MoWinPark infrastrukturális fejlesztése a cél, út, járda, közvilágítás és közmű (ivóvíz, szennyvíz, gáz, telefon, elektromos hálózat kiépítése)

Jelen projekt keretében a FELHÍVÁS 3.1.1 Önállóan támogatható tevékenységek B) Iparterületek kialakítása és meglévők fejlesztése, barnamezős illetve zöldmezős beruházások a) Az iparterületek alapinfrastruktúrájának (gáz, víz, csatorna, út, iparvágány, parkoló, elektromos vezetékrendszer, energia hálózat, távközlési és kommunikációs hálózat, hulladékkezelő létesítmények) kiépítése, átalakítása, felújítása, bővítése, korszerűsítése közlekedőfelület kialakítása, illetve telekhatáron kívül alap infrastrukturális beruházás a Felhívás 3.2. pontja szerint pályázunk. Jelen projekt keretében a fejlesztés a MoWinPark területén, 5 helyszínen valósulhat meg. A fejlesztés önkormányzati tulajdonú területeken valósul meg 15.357 m2-en és az ezen területen megvalósuló fejlesztések hatására, eredményeképpen 127.488 m2 terület kerül bevonásra fejlesztett, korszerű ipari területként.

A MoWinPark fejlesztése a szükséges infrastruktúra kiépítésével biztosítja a vállalkozások számára korszerű telephely kialakításának, közlekedési kapcsolatinak feltételeit.  A MoWinPark fejlesztésével mely infrastrukturális elemeket tartalmaz, út, járda, közvilágítás, ivóvíz, szennyvíz, gáz, távközlési és elektromos hálózat kiépítése, egy korszerű, az elvárásoknak megfelelő, azonnal beépíthető terület, területek jönnek létre a fejlesztés eredményeképpen, a projekt mindösszesen 142.845 m2  területet érint közvetlenül és kapcsolódik a MoWinPark meglévő közlekedési és  közmű infrastrukturális hálózatához.  

Kedvező hatással van egy jól működő, infrastrukturálisan jól kialakított gazdasági, ipari terület, mely életteret ad a vállalkozások számára, ezzel biztosítva a munkahelyteremtés feltételeit, a foglalkoztatottság növelését, növekedését. A fejlesztés pozitív hatása jelentős a város és térség, régió gazdaságára, társadalmára egyaránt, fenntartva és biztosítva a további fejlődés lehetőségét.

A beruházás megvalósulása után létrejövő új, fejlesztett területeken az önkormányzat szándékainak megfelelően a betelepülés során azon iparágak élveznek előnyt, amelyek a város és környéke gazdasági adottságaira és lehetőségeire építenek, és nagy számban alkalmaznak kvalifikált munkaerőt. Ezek pl. környezet-, élelmiszer- és bioipar és tudásipar. További célja, hogy a MoWinParkba minél több kis- és középvállalkozás - különösen az innovatív tevékenységet végző vállalkozások – telepedjenek le.

A projekt hatásaként Mosonmagyaróvár és környéke gazdasága az országos átlagnál gyorsabban növekszik és zárkózik fel az EU átlagos gazdasági szintjéhez. Az ide betelepülő vállalkozások számos új munkahelyet teremtenek és növelik a helyi adóbevételeket. A helyi gazdaság több lábon állását biztosítva új iparágak képviselői telepedhetnek meg (pl. környezetipar), és nőhet a magas hozzáadott értékű iparágak és szolgáltatások szerepe.


Projekt befejezési dátuma: 2019. szeptember 06.

Projekt azonosító száma: TOP-1.1.1-15-GM1-2016-00008

Letöltések:
Sajtóközlemény
Projekt beszámoló
MoWinpark fejlesztése képek 2019.04.04.
MoWinpark fejlesztése képek 2019.04.30.
MoWinpark szakmai előrehaladás 2019.01.15.
MoWinpark szakmai előrehaladás 2019.04.30.
MoWinpark szakmai előrehaladás 2019.05.31.
MoWinpark fejlesztése képek - 75%-os műszaki készültség
MoWinpark szakmai előrehaladás 2019.07.31.
MoWinpark fejlesztése képek - 2019.07.31.

 

Vissza