2020.05.28 Csütörtök
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotó

Pályázatok

TOP-3.1.1-15-GM1-2016-00003 – Mosoni kerékpárút kialakítása, az országos közút mentén

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a TOP-3.1.1-15-GM1-2016-00003 azonosítószámú, „Mosoni kerékpárút kialakítása, az országos közút mentén” című pályázatával 134.559.548,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-3.1.1-15 kódszámú, "Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” című felhívás keretén belül.
 

Kedvezményezett neve: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata

Projekt címe: Mosoni kerékpárút kialakítása, az országos közút mentén

Szerződött támogatás összege: 134.559.548,- Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt tartalmának bemutatása: Mosonmagyaróvár mosoni városrészében jelenleg szinte egyáltalán nincsen kerékpáros közlekedésre használatos útvonal. Sem nyomvonal kijelölés, sem fizikailag elkülönülő kerékpárúttal nem rendelkezik a városrész, egy-két nagyon rövid, önálló életképtelen szakaszon kívül. Az itt elhelyezkedő, Budapest-Bécs vasútvonalhoz kapcsolódó vasútállomás bevonása a kerékpáros forgalomba elsődlegesen hivatásforgalmi szempontból fontos. Nagyon sokan járnak Győrbe, illetve Ausztriába vonattal (dolgozni, illetőleg iskolába), ezért számukra is hatalmas jelentősége lenne a biztonságos kerékpáros megközelítésnek. A hivatásforgalmon kívül turisztikai célú kerékpáros forgalom növekedést is várunk a létesítménytől. A tervezett nyomvonal a következő:
Vasútállomás - Soproni út - Iskola utca - Erzsébet tér - Kápolna tér, innentől két nyomvonalon létesítenénk kerékpárutat:
a.) Kápolna tér – Ostermayer utca – Családsor – Árpád utca – Bakó utcán át a Szent István Király úti meglévő kerékpárúthoz csatlakozik.
b.) Kápolna tér – Szent István Király út mentén a meglévő kerékpárút szakaszok összekötésével és bizonyos részen teljesen új kerékpárút létesítésével csatlakozik a meglévő másik nyomvonallal. A nyomvonal a Soproni út Iskola utcai csatlakozásnál elágazik és kitér a Szent István Király út mentén a Futura Természettudományi Élményközpontig. A fejlesztendő teljes kerékpárút hossza jelenlegi számításaink szerint 4.608 fm hosszúságú.

A kivitelezési munkálatokra a közbeszerzési eljárást lefolytattuk. Az ú.n. 1-2 ütemre vonatkozó közbeszerzési eljárás már korábban sikeres volt, a vállalkozási szerződéseket 2018.08.27-én megkötöttük és a munkaterületet szeptember elején átadtuk a Strabag Általános Építő Kft-nek. Az ú.n. harmadik ütemre vonatkozó közbeszerzési eljárás, amely a „nem engedélyköteles mukálatokat” (tehát táblázás, burkolati jelek felfestése stb.) tartalmazza, sajnos többszöri kísérlet ellenére is sikertelen lett. Ezt a közbeszerzést újra megindítottuk, amelyet végül eredménnyel zártunk. A Vállalkozási szerződést 2019.07.09-én kötöttük meg a Heoscont Hungária Kft-vel, majd ezt követően megtörtént a munkaterület átadás-átvételi eljárás. Az első két ütem kivitelezése a 2018. év során befejeződött, a harmadik ütem várhatóan 2019.augusztus 31-ig valósul meg.

A kerékpárút kivitelezése a csatolt dokumentumokban olvashatóak szerint zajlott.
A közlekedési hatóság forgalomba-helyezését engedélyező határozataival 2018.12.28-tól hivatalosan is használható a TOP támogatással a Mosoni városrészben elkészült Szent István és Soproni utcai két új kerékpárút-szakasz.

Projekt befejezési dátuma: 2019. szeptember 30.

Projekt azonosító száma: TOP-3.1.1-15-GM1-2016-00003

Letöltés
projekt dokumentáció

Kivitelezés 25%
Kivitelezés 50%
Kivitelezés 75%
Kivitelezés 100%
Eddig megvalósított szakaszok térképes ábrázolása
 

Vissza