Idegenforgalmi adó

Mit kell tennem, ha feltételezem, hogy környezetemben idegenforgalmi tevékenység végzését vélem felfedezni, bár tudom, hogy az illetõ nem vállalkozó és feltételezhetõen nincs engedélye a tevékenység végzésére? Pl. látom, hogy valaki rendszeresen kiadja lakását, szobájá...stb.

Mivel az idegenforgalmi engedély kiváltása, módosítása, megszüntetése az Igazgatási Osztály hatásköre, így a feltételezett adatok valódiságának vizsgálatát minden esetben innen indítja az Adóhatóság. Ahhoz azonban, hogy az Igazgatási Osztály munkatársa a megfelelõ felvilágosítást tudja biztosítani az alábbi információkra van szükség:
Mint minden más hasonló esetben, itt is helyszíni ellenõrzést folytat le az Adóhatóság a vizsgálódás során. A helyszíni ellenõrzés célja minden esetben a tettenérés, hiszen csak tények birtokában van joga az Adóhatóságnak az adóelkerülés tényét feltételezni. Amennyiben a helyszíni ellenõrzés során meggyõzõdik a bejelentõ által feltételezett tevékenység folytatásáról, abban az esetben azonnal megteszi a szükséges intézkedéseket.