Humánszolgáltató

Mikor vannak a városban az óvodai és általános iskolai beíratások?

Az óvodai és általános iskolai beíratások minden évben ugyanabban az idõszakban április hónap utolsó elõtti hetének csütörtökén 8-17 és péntekén 8-14 óráig tartanak. Az érintetteket errõl írott sajtó útján az önkormányzat értesíti, ezenkívül az oktatási intézmények saját hirdetményük útján tájékoztatják a szülõket.

Honnan tudhatom meg, melyik a lakóhelyem szerinti kötelezõ felvételt biztosító intézmény?

A város honlapján (www.mosonmagyarovar.hu) valamennyi oktatási intézmény adatainál szerepeltetjük annak felvételi körzetét. További információt lehet kérni a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltató osztályán Pósfay Pálmától az 577-816-os telefonszámon.

Most költöztem a városba (illetve költöztem át a város másik részére) honnan tudhatom meg a lakóhelyem alapján kötelezõ ellátást nyújtó háziorvos, illetve fogorvos nevét, címét, rendelési idejét?

A háziorvosi, illetve fogorvosi körzetbe tartozásról, a rendelõk elérhetõségérõl a rendelési idõkrõl tájékoztatás kérhetõ a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltató Osztályán Petz Józsefnétõl az 577-800/264-es mellék telefonszámon.

Milyen feltételekkel vehetném igénybe a szociális étkeztetést és házi segítségnyújtást?

A szociális alapellátásokhoz jutás feltételeirõl a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltató Osztályán Király Csabáné tud tájékoztatást adni az 577-818-as telefonszámon.

Idõsotthoni ellátásra milyen feltételek teljesítése esetén lehetek jogosult?

Az idõsotthoni ellátásokról részletesen tájékozódhat az Egyesített Szociális Intézmény honlapján (www.eszimovar@wsi.hu), illetve a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltató Osztályán Király Csabánénál az 577-818-as telefonon.