2020.08.08 Szombat
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotó

Rendezvénynaptár

2019.11.29 19:00 - 2019.11.29 22:00
Ismét - Városháza Éjszakája

 

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata ismét kitárja a Városháza kapuját és vár minden civil szervezetet, diákcsoportokat, érdeklődő mosonmagyaróvári lakost, aki szívesen megismerné a 127 éve emelt épület történetét és sétálna az épületen belül szakmai vezetéssel.

 

A városegyesítés 80. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő program 19.00 órakor a díszterem előterében kezdődik, ahol Dr. Árvay István polgármester köszönti a megjelenteket és meggyújtja az első gyertyát a Városháza adventi koszorúján. Ezt követően A városegyesítés története (Moson) címmel Dimény Gábor Mosonmagyaróvár egykori főépítésze (1991-1996) tart előadást a díszteremben, majd 19.40 órakor Kitley Tibor főépítész azonos címmel Magyaróvár oldaláról közelíti meg a témát.

 

20.20 órakor Egyesülés vagy egyesítés? kérdésre Hegedüs Zoltán főlevéltáros (Magyar Nemzeti Levéltár Győr-Moson-Sopron Megye Győri Levéltára) ad választ prezentációjában. Az előadások között a látogatók megtekinthetik a 2019. augusztus 20-án felavatott Pro Urbe emlékfalat. Lehetőség lesz egy kis barangolásra a díszteremben, a Városháza termeiben, a polgármesteri és alpolgármesteri irodákban is. A betérőket Dr. Árvay István polgármester, Dr. Iváncsics János alpolgármester, Fehérné Dr. Bodó Mariann jegyző, Szabóné Molnár Ildikó aljegyző, valamint Mayer Krisztián osztályvezető és Tóth Szabolcs osztályvezető fogadja. A városházi harangjáték a látogatók kívánsága szerinti dallammal megszólal! Zenei aláfestést, különleges élményt adó hangulatot biztosít a Dr. Sattler János Alapítvány támogatásával a Mandala Trió. A Városháza Éjszakája programot és a Pro Urbe falat Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a „Közösségi akciók – A kulturális múlt, jelen és jövő megismertetése programokon és közösségteremtő rendezvényeken keresztül” című (TOP-7.1.1-16-H-006-2) pályázaton elnyert 2 millió Ft támogatásból valósította meg.

 

Csoportos bejelentkezést telefonon az 577-812-es telefonszámon lehet megtenni, e-mailben a titkarsag@mosonmagyarovar.hu címre lehet az igényt megküldeni.

 

A rendezvény helyszíne: 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11. térkép térkép
Összes esemény [ November ] hónapban