2020.01.26 Vasárnap
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotó

350 éves plébániatemplom

Prezentáció 2018.02.07.

Jubileumi év programja

Püspöki szentmise

 

A Magyaróvári Plébánia a plébániatemplom felszentelésének 350 évfordulója tiszteletére meghirdetett Jubileumi éve keretében "Az én templomom" címmel hirdet rajzpályázatot 5-14 év közötti fiataloknak  A 4 témakörre és 7 kategóriára szóló kiírás nyertesei és a felkészítők között 250.000 forint értékű ajándék kerül felosztásra. Az április 30-ig leadandó pályamunkák legjobbjainak díjazására Mosonmagyaróváron, a május 19-én szervezett Családi Napon kerül sor. A pályázati kiírás a www.facebook.com/magyarovaritemplom oldalon megtekinthető. További információ a 20/548-1079-es telefonon kérhető. Rajzpájázat.

 

Süteménysütő verseny

Nagyböjti Hangverseny 2018.03.19.

Jubileumi év pályázatai és programjai

Óvárosi esték-Hit a családban 2018.04.26.

Családi Nap 2018.05.19.

Főzőverseny meghívó

Fotópályázat és Fotópályázat kiírás

Hangverseny 2018.05.14.

Családi kispályás labdarúgó torna és felhívás 2018.06.23.

Köszönet a programok támogatásáért

 

A Mosonmagyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébánia a Hansági Múzeum szakmai támogatásával a "MAGYARÓVÁRI PLÉBÁNIA TÖRTÉNETE" címmel önkéntes gyűjtőmunkát indít:

 

Gyűjtő plakát

1. Plébániai gyűjtés

2. Plébániai gyűjtés

3. Plébániai gyűjtés

 

Fotókiállítás

 

Sajtóközlemény

A magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébánia, temploma felszentelésének 350., védőszentje halálának 980., továbbá a hildesheimi szent csontereklyéje magyaróvári templomban való elhelyezésének 10. évfordulója tiszteletére február 11-én, Farsangvasárnapon — Dr. Veres András győri megyéspüspök és Dr. Árvay István Mosonmagyaróvár Város polgármesterének védnöksége mellett — Jubileumi évet hirdetett. A rendhagyó időszak november 25-én, Krisztus Király vasárnapján véget ér.

 

A hátralévő 3 hét eseményei:

 

November 11. (10.04 óra)

A Jubileumi év alkalmából a Szentszék által kibocsátott Dekrétum abban a kegyelemben részesítette a celebráló dr. Veres András megyéspüspököt, hogy az általa osztott pápai áldás a tévénézőkre és rádióhallgatókra is érvényes. A Jubileumi évet protokollárisan záró misét élőben sugározza a Bonum TV, a Kossuth Rádió és a Magyar Katolikus Rádió közös adásának helyszíne is a mosonmagyaróvári Szent László téren található barokk templom. A 11 órakor befejeződő mise után a főpásztor megáldja Mosonmagyaróvár első Hospice-házát.

 

November 19. (18 óra)

A Plébánia által „Mosonmagyaróvár szakrális ereklyéi” címmel meghirdetett országos amatőr fotópályázat értékelésére a Cselley-házban kerül sor. A pályamunkákból kiállítást szerveztünk, amelyet dr. Iváncsics János alpolgármester nyit meg. A nemes vetélkedésről Fülöp Péter fotográfus, a Győri Arany János Művelődési Ház igazgatója, a zsűri elnöke számol be, míg a díjakat Bodó Zoltán plébános adja át. A tárlat december 2-ig látogatható.

 

November 25. (10.30 óra)

A Jubileumi évet hivatalosan is lezáró szentmise. A szertartást követően Pausits István történelemtanár, önkormányzati képviselő emlékezik meg a 95 éve elhunyt Giesswein Sándorról, majd a résztvevők megkoszorúzzák az egykori pápai prelátus, akadémikus, volt országgyűlési képviselő templomparkban található szobrát.

 

Mosonmagyaróvár, 2018. november 6.

 

Vizsy Ferenc

a Jubileumi év koordinátora

(30-633-21-77)