2022.11.26 Szombat
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotó

Hírek

Településrendezési tervek módosítása – partnerségi egyeztetés

Mosonmagyaróvár településrendezési teveinek módosítására több egyéni kérelem és önkormányzati kezdeményezés alapján indult a 2022/1 számú eljárás a város egész területét érintően. Ebben szerepel például a Halászi utat a Kiserdő úttal összekötő út nyomvonalának módosítása, a Mofém telepen garázsok és parkolók kialakítási lehetőségének vizsgálata. A többi módosítás egy-egy telket érint, illetve közterületi korrekciókkal jár.

Ezek az alábbiak:

  1. , Halászi út - Kiserdő út összekötése, gyűjtőút nyomvonal kijelölése
  2. , A tehermentesítő út déli szakaszán kijelölt közlekedési területek átvezetése
  3. , Cseresznyés utca - Huszár Gál utca összekötés nyomvonalának korrekciója
  4. , Gyöngyös lakópark II. ütem, gyalogutak törlése
  5. , Határőr út közlekedési területének korrekciója
  6. , Mofém telepen garázsok és parkolók kialakítása
  7. , Gyöngyös-telep beépítési paraméterek részleges módosítása
  8. , Móricz Zsigmond utca menti lakótömb módosítása
  9. , Gyári út 72. beépítési paraméterek módosítása

Az eljárás megindításakor még hatályos 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről illetve a településfejlesztéssel, a településrendezéssel és településképérvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 2/2018. (II. 8.) önkormányzati rendelet alapján a teljes eljárás előzetes tájékoztatási szakaszában is le kell folytatni a partnerségi egyeztetést.

 

A partnerségi egyeztetés során az érintett területek lakói, a gazdasági társaságok, civil szervezetek és egyházak képviselői észrevételt, javaslatot tehetnek a tervezett változtatásokkal kapcsolatban.
Ezeket 2022. december 7. 12 óráig lehet eljuttatni a városi főépítészhez levélben (Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u.11.) vagy emailben (kitley.tibor@mosonmagyarovar.hu).
A fenti módosításokkal kapcsolatban lakossági fórumot 2022. november 29.-én 16.00 órakor tartunk Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal II. emeleti tárgyalótermében.

 

A tervezett módosításokat tartalmazó dokumentáció elérhető a város honlapján az Önkormányzat oldalon, a Településrendezési tervek mappában
(http://mosonmagyarovar.hu/onkormanyzat/telepulesrendezesi_tervek.html) illetve megtekinthetők a városi főépítésznél ügyfélfogadási időben, előzetes bejelentkezést követően.

Vissza