2020.10.28 Szerda
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotó

Hírek

Felhívás Mosonmagyaróvár Város közigazgatási területén való ebösszeírásra

Tisztelt Ebtartók!

 

Mosonmagyaróvár város közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve

 

2020. július 15. - 2020. október 31. között eb összeírásra kerül sor.

 

 

Az eb összeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

 

Az ebek bejelentése 2020. október 31-ig az alábbi módok egyikeként teljesíthető:

  • Az adatlap online kitölthető a http://www.mosonmagyarovar.hu/polgarmesteri_hivatal/e-ugyintezes.html link alatt az eb bejelentés menüpontra kattintva. Kérjük, hogy amennyiben az elektronikus bejelentés feltételei adottak, válasszák ezt a lehetőséget!
  • a kitöltött és aláírt adatlapokat Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal, Igazgatási Osztály (9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.) – címre postai úton beküldve,
  • a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal (9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.) portáján leadva,
  • az igazgatas@mosonmagyarovar.hu email címre beküldve.

Adatlap igénylése:

 

Azok részére, akik nem tudnak elektronikus adatszolgáltatást teljesíteni, az adatlap személyesen is átvehető a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal (9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.) épületének portáján, vagy letölthető a város honlapjáról http://www.mosonmagyarovar.hu/ oldalról a Nyomtatványok menüpont Igazgatási osztály almenüpont alatt „ebek bejelentése” címen.
A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályán, vagy a 0696/577-800 szám alatt kérhető.

 

Felhívom egyúttal az ebtulajdonosok figyelmét, hogy:

  • 2013. január 1-től a négy hónaposnál idősebb ebeket traszponderrel (mikrochippel) megjelölve lehet csak tartani. A jogszabály megsértése esetén az ebtartó 45.000,- Ft pénzbírsággal sújtható, ezért kérem, hogy aki e kötelezettségének még nem tett eleget, az ebösszeírási adatlap kitöltése előtt azt pótolja.
  • Az ebösszeírás során a mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.
  • Az ebtulajdonosok az eb összeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.
Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatás elmulasztásának jogkövetkezménye - az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján - 30.000,- Ft pénzbírság.

 

Együttműködésüket köszönöm!

 

Mosonmagyaróvár, 2020. június 30.

 

Fehérné dr. Bodó Mariann
jegyző

Vissza