2020.05.28 Csütörtök
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotó

Hírek

Mosonmagyaróvár város polgármesterének közleménye

Kedves Mosonmagyaróvári Lakosok!

Korábban a lehetőségeket megragadva mindig büszkén adtam hírt televízióban, facebookon, nyomtatott oldalakon eredményeinkről, vállalásainkról. Most azonban nem a sikereké, a terveinkké a főszerep, mert mindennapjainkat az emberiség, hazánk, s benne városunk egész életét visszavonhatatlanul megváltoztató járvány elleni küzdelem szabja meg. Mosonmagyaróvár város polgármestereként - a járvány terjedésének megakadályozása és a lakosság életének megszervezése érdekében - kötelességem a Kormány által kiadott rendelkezéseket betartani és betartatni, továbbá saját hatáskörben meghozni a város gazdasági stabilitása érdekében szükséges döntéseket.
 

A járványhelyzetben az Operatív Törzs rendelkezései az irányadók. Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal a rendkívüli veszélyhelyzetre való tekintettel válságstábot hozott létre, mely irányításommal, és Fehérné Dr. Bodó Mariann jegyző operatív vezetésével szervezi a végrehajtáshoz szükséges emberi erőforrás biztosítását.

A legfontosabb intézkedésekben azonban számítok az Önök segítségére is! Az elkövetkező hetekben a járvány tömeges megjelenésére kell felkészülnünk. A vírus terjedése ellen mi magunk tehetünk a legtöbbet. A legfontosabb, hogy a mindannyiunkra vonatkozó szabályokat betartsuk: maradjunk fegyelmezettek és viselkedjünk felelősen, a higiéniai előírásokat hajtsuk végre! Aki tud, maradjon otthon! Kerüljék a társas érintkezéseket, az összejöveteleket, figyeljenek a családtagokra, különösen idős hozzátartozóikra! A 70 év felettieket arra kérem, legyenek önmegtartóztatók mutassanak példát gyermekeiknek, unokáiknak, akiknek még sokáig szükségük lesz Önökre! Az idősek ugyanis a legveszélyeztetettebbek a koronavírus-járványban! Ha nincs családtag, fiatalabb ismerős, kérjenek segítséget a gyógyszerek kiváltásában, az élelmiszerek vásárlásában, ebédszállításban. Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai, önkéntesei bevonásával segít megoldani az ellátásukat.

Az egészségügyben, a szociális és a hivatali szférában dolgozók hivatástudatból és önkéntesként százával állnak városunkban a rászorulók rendelkezésére. Több személy, karitatív szervezet is jelezte, kész segíteni. Az egészségügyben a szociális szférában és az alapellátást nyújtó területeken dolgozók mellett a legnagyobb kihívás most ezekre az emberekre hárul. Ők azok, akik családjukat hátrahagyva, emberséggel, összefogással, kockázatot vállalva állnak az Önök szolgálatában. Munkájukat egyéni emberi hozzáállással, a helyzetet tolerálva tudják legjobban segíteni.  Kérem, tegyék ezt!

A lakossági közleményeket, felhívásokat Mosonmagyaróvár honlapján (www.mosonmagyarovar.hu), a Koronavírussal kapcsolatos információk között, és közszereplői facebook oldalamon (https://www.facebook.com/DrArvayIstvan/) is megtalálják. Folyamatosan tájékoztatjuk az elektronikus és nyomtatott sajtó munkatársait. A Mosonmagyaróvári Városi Televízió híradójából és a képújságon keresztül is értesülhetnek a legfrissebb hírekről.

Vigyázzon mindenki magára, családjára! Vigyázzunk egymásra!

Dr. Árvay István polgármester

Vissza