2020.01.26 Vasárnap
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotó

Hírek

Európai Mobilitási Hét 2019 - díj Mosonmagyaróvárnak

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap (2019. szeptember 16-22-ig) legjobb szervezőit díjazták 2019 decemberében az Innovációs és Technológiai Minisztériumban, köztük Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatát is.

Az egyhetes rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetbarát és fenntartható közlekedési módokra, az ésszerű autóhasználatra, közlekedési szokásaink változtatására, egészségünk - és a levegőminőség védelmére. Mosonmagyaróvár több mint tíz éve csatlakozott az akcióhoz és több alkalommal kaptunk elismerést már a több ezer főt megmozgató programok szervezése miatt.
Emlékeztetőül néhány kiemelt rendezvény: Gurul a város, Autómentes Nap a Fekete István Általános Iskolában, Trükkös biciklik és gigabike, Bringázz a munkába. 292 magyar település vett részt az akcióban, ebből 13-t jutalmazott a minisztérium legjobb szervezői díjjal és egy Gepida kerékpárral.
A programok szervezését az Innovációs és Technológiai Minisztérium emellett 1 050 000 Ft-tal is támogatta. A Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Fenntartási osztálya volt a főszervező, lebonyolító Németh Andrea programkoordinátor vezetésével, de a díj részesei a társszervezők is (pl. Flesch Károly Kulturális Központ, Fekete István Általános Iskola, Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság). Köszönet a szervezőknek és résztvevőknek, azoknak, akik a mindennapjaikat is környezettudatosan élik, hozzájárulva ezzel városunk élhetőbbé tételéhez.

 

Vissza