2019.12.07 Szombat
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotó

Hírek

Elektronikus adórendszer változás

Az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016 (VIII.31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján, 2019. évtől Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata is csatlakozott az ASP országos adórendszerhez. A szakrendszer feladata, hogy biztosítsa az önkormányzatok hatáskörébe tartozó központi és helyi adók, az adók módjára behajtandó köztartozások, díjak, valamint pótlékok, bírságok, továbbá a közigazgatási hatósági eljárási illeték nyilvántartását, elszámolását, kezelését, lehetővé teszi a helyi adókötelezettségek teljesítésével kapcsolatos ügyek elektronikus úton történő intézését.       
 

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata által lehetőségként felkínált Elektronikus adórendszer működése megszűnik. Az adatok feltöltése, a meghatalmazások befogadása az Önkormányzat elektronikus adórendszerben a 2019. március 25-ig biztosított.
A korábban már benyújtott és elektronikus ügyintézést támogatott, elektronikus adórendszerben rögzített meghatalmazások az új helyi adókat nyilvántartó rendszerbe, az ASP Adó rendszerbe feltöltésre kerülnek, így azokat újra benyújtani nem kell.

Az elektronikus ügyintézés (egyenleglekérdezés, ügyindítás, befizetés) a továbbiakban az Önkormányzati Hivatali Portálon lesz lehetséges. Az un. IFORM lapok és az adófolyószámla a www.mosonmagyarovar.hu honlapon http://mosonmagyarovar.hu/e-ugyintezes.html keresztül az önkormányzati hivatali portálon https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap érhető el.
További információkat az önkormányzati elektronikus ügyintézéséről Mosonmagyaróvár Város honlapján érhetők el.

Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal
Adóügyi Osztály
 

Vissza