időjárás
SZOMBAT36 °C
gyengén felhős
időjárás
VASÁRNAP33 °C
zivatar záporesővel
időjárás32 °C
2017.07.22 Szombat
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotó

Hírek

Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésekről

Tájékoztatom, hogy a Központi Statisztikai Hivatal Mosonmagyaróvár településen, a KSH elnöke által 2017. évre engedélyezett önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a következő tárgykörökben:

  • Fogyasztói árösszeírás,
  • Piaci felhozatal és árjelentés,
  • Háztartási költségvetési és életkörülmények,
  • Munkaerő felmérés és
  • A lakosság utazási szokásai.

 

Az összeírási munkát a Statek Kft. igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A mintavétel reprezentatív, vagyis a címek kijelölésére véletlenszerű kiválasztással kerül sor. A válaszadás a kijelölt háztartásban élők számára nem kötelező, de részvételükkel nagymértékben hozzájárulnak az országról, régióról, településről készülő hiteles statisztikák előállításához.

 

Az adatfelvételek kizárólag statisztikai célból történnek. Az egyedi adatok – a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek megfelelően – mások számára nem hozzáférhetőek.

 

Az adatgyűjtő további felvilágosítást munkanapokon 8 és 16.30 óra között a 96/502-400 telefonszámon ad a lakosság részére. Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldal nyújt tájékoztatást, elsősorban az Adatszolgáltatóinknak – Nyomtatványok – Önkéntes adatgyűjtések menüpont alatt.

 

Köszönjük az adatszolgáltatók együttműködését.

Vissza